Giorgia Meloni îşi anunţă candidatura în capul listei Fratelli d’Italia în alegerile europene

duminică, 28 aprilie 2024, 19:20
1 MIN
 Giorgia Meloni îşi anunţă candidatura în capul listei Fratelli d’Italia în alegerile europene

Şefa Guvernului italian Giorgia Meloni şi-a anunţat duminică candidatura în capul Partidului său Fratelli d’Italia (FdI, dreapta radicală) în alegerile europene, relatează AFP.

”Am decis să candidez pentru a prelua capul listei Fratelli d’Italia”, a anunţat premierul la un Congres FdI la Pescara, un oraş situat la Marea Adriatică.

Partidul Giorgiei Meloni s-a clasat primul în alegerile din 2022 din Italia, cu 26% dintre voturile exprimate, iar intenţiile de vot rămân la acest nivel odată cu apropierea alegerilor europene din perioada 6-9 iunie.

”Vrem să facem în Europa exact ceea ce am făcut aici, în Italia, la 25 septembrie 2022: să creăm o majoritate care să unească forţele de drespta pentru a trimite definitiv stânga în opoziţie, inclusiv în Europa!”, a declarat ea.

Ea a anunţat că se plasează în capul listei europene în urma unui discurs de o oră în care a lăudat eforturile coaliţiei sale, aflate la putere de un an şi jumătate, în lupta împotriva imigraţiei clandestine, apărării familiei şi valorilor creştine.

”O fac pentru că vreau să-i întreb pe italieni dacă sunt mulţumiţi de munca pe care o facem în Italia şi despre ceea ce facem în Europa”, a declarat ea.

”O fac pentru că, în afară de a fi preşedinta Fratelli d’Italia, eu sunt un lider conservator european care vrea să aibă un rol decisiv în schimbarea politicii europene”, a spus ea.

 

Comentarii